Vanliga frågor om Vetekudden

Hur ofta kan jag värma vetekudden?
Du kan värma vetekudden så ofta du vill. Tänk bara på att minska tiden i micron/ugnen när du värmer kudden på nytt och den fortfarande känns varm.

Hur vårdar jag min vetekudde?
Endast innerkudden ska värmas. Ytterfodralet är tvättbart i 60°C. Om du inte använder vetekudden under en längre tid (sommar tex) så är det bra att lägga innerkudden i en plastpåse och förvara den i frysen. Lägg gärna innerkudden på ett rent fat eller i en ren form innan du sätter in den i micron/ugnen. Om fett kommer på tyget kan det uppstå brännskador.

Har vetekudden ett bäst före datum?
Om du följer våra instruktioner i bruksanvisningen och på tvättetiketten kan du ha glädje och nytta av vetekudden under många år.

Hur länge håller vetekudden värmen?
Veteudden håller värmen i ca 30 min. Kryper du ner i sängen och har vetekudden under täcket håller värmen i ca 3 timmar.

Jag har stukat foten. Är det ok att använda en kyld kudde på svullnaden?
Absolut! Kylan hjälper till att minska svullnaden. Kylan från vetekudden är mycket behaglig och kudden formar sig efter foten.

Min man har Wiplashs-skada. Ska han använda kudden varm eller kall?
Oftast rekommenderar läkarna att i akut tillstånd använda kyla och senare värme. Råden är oftast att behandlingen är individuel, dvs man får pröva sig fram till vilket som hjälper bäst.

Vår barnmorska har rekommenderat värme mot mjölkstockning. Fungerar vetekudden även för detta?
Ja, en varm vetekudde är väldigt skönt för att lindra smärtan vid mjölkstockning. Många använder vetekudden även i förebyggande syfte. Kudden är mjuk och följsam.